Internet hozzáférés

Központjaink

Magas színvonalú nagy kapacitású gerinchálózati kapcsolatok használatával különlegesen jó minőségű és megbízhatóságú szolgáltatásokat tudunk biztosítani. Folyamatosan alkalmazunk nagy sebességű TCP/IP kapcsolókat router-eket, amelyek lehetővé teszik a 1000 Mbit/s sebességű átvitelt is, ezzel egy biztonságos, skálázható és elfogadható árú Internet szolgáltatást valósíthatunk meg, mely új generációs megoldásokat is lehetővé tesz, mint például: multimédia, videó broadcast és disztributív számítástechnika, stb. Internet alkalmazásokhoz természetesen szintén biztosítani tudjuk az IP protokoll használatát 1000 Mbit/s sebességig. Eközben hálózatunk folyamatos fejlesztés alatt áll, hogy minél megbízhatóbb, gyorsabb szolgáltatásokat biztosíthassunk. E fejlesztések során célunk a legkorszerűbb technika integrálása hálózatunkba. Korszerű eszközparkunk biztosítja a legjobb teljesítmény (szervereink (IBM/Lenovo), routereink (CISCO, Mikrotik), CORE-switchek (ARRIS), switcheink (CISCO, D-Link). Magán és Üzleti előfizetőinket döntően NGN (Next-gerenration Network) hálózatokon hálózatunkon keresztül szolgáljuk ki DOCSIS 3.0 (koax) és GE-PON (optika) szolgáltatási szabványokon segítségével.

Elérhetőség, tartalékaink

A minőségi szolgáltatás elérése érdekében különböző biztonsági tartalékokat, alternatív megoldásokat építettünk hálózatunkba a stabilitás és az elérhetőség érdekében. Ezen céljaink elérése érdekében a legmodernebb software, hardware és hálózati menedzsment technikákat alkalmazzuk. Az esetlegesen felmerülő problémákat már a megjelenésükkor megpróbáljuk elhárítani mielőtt azok károkat okozhatnának. Routereink elsődlegesen az Open Shortest Path First (OSPF) technológiát alkalmazzák, amely drasztikusan csökkenti a hibalehetőségeket. Az OSPF technika lehetővé teszi a gyors hibaelhárítást, ezzel az Ügyfél felé a hibák nem érezhetőek. Cégünk célja a 99.9%-os éves elérhetőség biztosítása Ügyfeleinek.

Szolgáltatásaink minősége

Munkatársaink folyamatosan a rendelkezésre álló legmodernebb technikával felügyelik hálózatunkat. A legfontosabb számunkra, hogy elérhetőségünk és stabilitásunk minél nagyobb legyen.


Előfizetői hozzáférési technológiák

GE-PON (optika)

Mire és miért jó FTTH (Fiber To The Home – optika a lakásig) hálózat:

  • Rugalmas sávszélesség előfizetőnként 10 Mbps-től 2700 Mbps-ig (2,7 Gbps).
  • Megfizethető megoldás az FTTH alkalmazásokhoz.
  • Az RF-Over-Glass technológia segítségével jó minőségű TV szolgáltatások is nyújthatók.
  • Alacsonyabb működtetési költség.

A GEPON a legelterjedtebb és legérettebb technológia, melynek előnyei pl. a könnyű kezelhetőség, a költséghatékonyság és a könnyű megosztás. FTTH alkalmazásokhoz is jó megoldás. A kábeltelevíziós cég kihasználhatja az RFoG (RF-over-Glass) funkcióját is, mellyel többlet szolgáltatásokat nyújthat. Napjainkban az előfizetők egyre nagyobb sávszélességet igényelnek az előfizetők az UHD TV, MoD, VoD, VoIP és online játékszolgáltatásokhoz. A szolgáltatók lehetőségei a kellő sávszélesség nyújtására még mindig a vegyes hálózat architektúrájától függenek, az igényeket az Access Network-ök egyre mélyebb száloptikás penetrációja által elégítik ki. Bár jelenleg a CATV cégek és mi is jelenleg 100 Mbps-nél is gyorsabb szolgáltatást nyújtanak a DOCSIS 3.0-val, hogy és így a sebesség és minőség versenyben vezető szerepük van, de ennek a vezető szerepnek a megtartása érdekében mégis száloptikás beruházásokban gondolkodnak. A GE-PON technológiával a pl. hármas távközlési szolgáltatásokat (hang, adat és TV) folyamatosan bővíthetik. A PON kevesebb telepítendő elektronikát és ebből következően jelentősen kevesebb elektromos áram fogyasztás, és könnyebb a fejlesztése is.

Kábelnet (DOCSIS 3.0)

A Kábelnet Internet elsősorban olyan magánfelhasználóknak, kis-, középvállalatoknak nyújt költséghatékony megoldást, amelyek tevékenységéhez elengedhetetlen az Internet rendszeres napi használata, hosszabb időn át nagy letöltési sávszélességgel. A Kábelnet szolgáltatást az év minden napján, napi 24 órán keresztül, forgalomtól függetlenül biztosítjuk minden előfizetőnknek. A Kábelnet nem vonalkapcsolt rendszer, azaz nem kell számolni a kapcsolati időből eredő távközlési költséggel, mindemellett a telefon és az Internet kapcsolat egyidejű használatára ad lehetőséget. Az általunk szolgáltatott Kábelnet Internet használata során nem fog tapasztalni sávszélesség csökkentést vagy többletszámlázást, ha esetleg több GB-os havi letöltést kezdeményezett!

Szolgáltatásun előnyei:

  • Folymatosan zavartalan szolgáltatás.
  • Költséghatékony Internet hozzáférés: fix havi díj, forgalmi- és telefon díj nélküli hozzáférés, létesítése nem igényel magas összegű beruházást.
  • Szélessávú adatátvitel: nagy mennyiségű adatok fel- és letöltése, állandó garantált sávszélesség, széles körű kiegészítő szolgáltatások.
  • Korlátlan Internet kapcsolat: folyamatos 24 órás Internet kapcsolat, egy időben Internetezhet és telefonálhat, minimum 15x nagyobb letöltési sebesség az ADSL Internet eléréssel szemben, üzleti minőségű szolgáltatás.
  • A szolgáltatás tetszőleges számú munkaállomással is használható egy időben.

Ismertető

Internet szolgáltatásunk e fajtája lehetővé teszi Ügyfeleink számára, hogy a meglévő koaxiális vonalon keresztül szélessávú adatkapcsolatot létesítsenek telephelyük, vagy lakóhelyük, illetve szolgáltatóközpontunk között. Az így megvalósításra kerülő Internet hozzáférés adatátvitel szempontjából az egyik legkorszerűbb technológia, így biztosítva az állandó napi 24 órás folyamatos Internet kapcsolatot. Jelen technológiával elérhető sávszélesség pedig a hagyományos ADSL rendszeren keresztül létesített adatkapcsolat minimum 15x-se. A Kábelnet csatlakozás segítségével teljes körű korlátlan Internet hozzáférés vehető igénybe, melyhez nem párosul semmilyen egyéb távközlési költség, mint például percdíj, vagy forgalmi díj. Kedvező árfekvésének köszönhetően nemcsak kis, és középvállalatok, hanem magánfelhasználók számára is egyaránt ajánlható.

Technológia összehasonlító táblázat

Technológia Maximális letöltési sebesség Távolság függőség
ADSL2+ 24 Mbit/s* erősen korlátozott
Kábelnet (DOCSIS 2.0 / 3.0) 1200 Mbit/s korlátlan
Ge-pon (optika) 2700 Mbit/s (10 000 Mbit/s) korlátlan

*A fenti érték elméleti maximum. Az ADSL által használt ATM csomagok mérettől függően a feltüntetett sebességnek körülbelül a 87%-át képes elérni, amit tovább csökkent a DSLAM-től való távolság is.